Fánk 4.

-
előkészület: 60 perc
-
sütés: 20 perc
hozzávalók 8 főre
-
1 kg liszt
-
5 tojás
-
2 ek cukor
-
4 ek étolaj
-
pici só
-
5 dkg élesztő (kb 1 dl cukros tejben felfuttatva)
-
kb. fél l tej
elkészítés
-
A lisztet, az 5 tojássárgáját, a cukrot, sót, tejet és a felfuttatott élesztőt elkezdjük jól kiverni fakanállal.
-
Ha már jól összeállt, mehet bele az olaj, és így verjük tovább.
-
Legvégül az 5 tojás keményre vert habját dolgozzuk a tésztába.
-
Kétszer kelesztjük a duplájára.
-
Nem nyújtjuk! Elhuzigálva kiszaggatjuk, majd még 10 percet pihentetjük.
-
Bő, forró olajban sütjük.
-
Porcukorral vagy lekvárral kínáljuk.
|