Marhahsos egytl
Hozzvalk: 60dkg marhacomb/borj sznhs, 1kg orstszta, Fl (nagy) fej hagyma, 3 tojs, S, Bors, rlt paprika, telzest, Olaj
A hst kb. 1-2 cm nagysg kockkra vgjuk. A hagymt aprra vgjuk s egy fazkban forr olajon vegesre pirtjuk. Ezutn beletesszk a hst s pr percig egytt stjk a hagymval, mikzben kavargatjuk. Mikor a hs mr kivilgosodott, felntjk annyi vzzel, amennyi pp ellepi a hst s adunk hozz st, borsot, telzestt s paprikt (mintha prkltt ksztennk). Lefedjk az egszet s kzben egy msik ednyben kifzzk a tsztt. A tsztt ne fzzk tl puhra, majd szrn csepegtessk le s tegyk flre. A hs akkor lesz ksz, amikor mr alig van l alatta, de gyeljnk arra, hogy idnknt kevergessk s ellenrizzk. Egy tlban kzben ksztsk el a 3 felvert tojst, amit sval s telzestvel fszereztnk. Mikor a hs alatt mr csak kevs l van, akkor rtesszk a tojst s kevergets mellett j alaposan sszestjk a hssal. Ezutn sszekeverjk egy nagy ednyben a tojsos hst a tsztval s mr ksz is az tel. Knljuk savanysggal, tartrmrtssal.
J tvgyat!
|