Pillang muffin
Hozzvalk: 10 dkg vaj v. margarin, 2 cs. vanlis cukor, 13 dkg cukor, 2 tojs, 1 citrom, 20 dkg liszt, 1/2 stpor, 2 dl tej, csipet s, 1 csomag epres puding 4 dl tejjel elksztve, kihtve.
Egy kevertlban tesszk a felolvasztott vajat, hozzadjuk a ktfle cukrot, a kt tojst, egy csipet st, a citrom reszelt hjt s tszrt levt, majd alaposan kikeverjk. A lisztet sszekeverjk a stporral, majd a tojsos masszhoz adjuk, vgl a tejet is hozzkeverjk. Simra dolgozzuk. Kb. 24 db muffinformt flig tltnk a tsztval s elmelegtett stben megstjk. Mikor langyosra hlt, les kssel levgjuk a tetejt kicsit kposan, s ebbe a fszekbe tltjk a pudingot. A levgott kalapocskkat kettvgjuk, ezek lesznek a szrnyak. Porcukorral hintjk.
|