Gesztenys bejgli
(3 rdra val)
|
Hozzvalk:
|
1 doboz mirelit pozsonyi tszta, 50 dkg mirelit gesztenyemassza, 2 dl kimagozott meggybeftt, 1 dl tej, 1 dl meggybefttl, 2 tojsfehrje, kevs liszt.
|
Elkszts:
|
A felengedett tsztt hrom egyforma darabra vgjuk. Lisztezett deszkn vkonyra kinyjtjuk az egyik darabot, s megkenjk a tltelk egyharmadval, majd szorosan feltekerjk. Kt vgt sszenyomjuk, hogy a tltelk ne folyhasson ki belle. Stlemezre rakjuk. A msik kt rudat ugyangy ksztjk el. A tltelkhez a felengedett gesztenyemasszt a tejjel s a meggylvel kenhetre laztjuk, hozztesszk az aprra vgott meggyet. A stlemezre helyezett bejglirudakat a felvert tojsfehrjvel bekenjk, s egy rn keresztl pihentetjk a tetejt. Villval megszurkljuk, hogy a sls kzben kpzdtt gz ne feszthesse szt a stemnyt. Elmelegtett, forr stben, kzepes lngon szp pirosbarnra megstjk. A stlemezen hagyjuk kihlni, azutn alufliba csomagoljuk, lehetleg egyenknt. Hvs kamrban vagy htszekrny legkevsb hideg polcn kt-hrom htig biztonsgosan elll.
|
A mlyhtben is trolhat, akkor fogyaszts eltt kt rval szksges kivenni s mg flfagyosan felszeletelni.
|
Bigboy-art.
|
|