Gymlcstorta
|
Hozzvalk:
|
A piskthoz: 7 tojs, 9 dkg porcukor (a tojsfehrjkhez), 14,5 dkg liszt, csipet s, 9 dkg tkezsi kemnyt, 14,5 dkg porcukor (a tojssrgkhoz).
A krmhez: 2 evkanl zselatin, 6 dl tej, 2 csomag tejsznhabpor + 3 dl tej, 2 tojssrgja, 5 evkanl kristlycukor, 3 ppos evkanl liszt.
Az oldalra: 1 csomag tejsznhabpor.
|
Elkszts:
|
A piskthoz: a tojsfehrjket felverjk a 9 dkg porcukorral, sval. A tojssrgkat kikeverjk a 14,5 dkg porcukorral, majd a habot, lisztet s a kemnytt kanalanknt vatosan hozzkeverjk a tojssrga-masszhoz. Tortaformba ntjk, s megstjk.
A krmhez: a 2 tojssrgt kikeverjk a cukorral, a lisztet elkeverjk a tejjel, egyenletesen, hogy ne legyen csom benne, s ezt is hozzadjuk a tojssrgkhoz. Lass tzn srre fzzk, lland kevergets mellett. Miutn kihlt, belekeverjk a tejsznhabot s a feloldott zselatint. Megtltjk a pisktalapot, tetejt kirakjuk gymlcskkel, s a gymlcslben ftt zselatinnal lentjk. Miutn megdermedt, az oldalt tejsznhabbal vonjuk be.
|
Knny, finom torta, zls szerint brmilyen gymlccsel dszthet.
|
Bigboy-art.
|
|