Trkarika
-
elkszlet: 25 perc
-
sts: 6 perc
hozzvalk 4 fre
-
25 dkg flzsros tehntr
-
25 dkg liszt
-
4 db tojssrgja
-
2 dkg leszt
-
1/2 dl tej
-
3 tk cukor
-
1 csipet s
-
6 dkg vaj
Stshez:
elkszts
-
A trt villval sszetrjk, hozzadjuk a lisztet s a st.
-
A puha vajat a tojs srgkkal habosra keverjk.
-
Az lesztt a cukorral elkevert langyos tejben feloldjuk.
-
A trs liszthez adjuk az leszts tejet s a vajjal elkevert tojs srgt, s jl sszegyrjuk.
-
A tsztt konyharuhval letakarva 30 percig pihentetjk.
-
Ezt kveten lisztezett deszkn 1 cm vastagra kinyjtjuk, s fnkszaggatval korongokat szrunk belle. A korongok kzept kb. 2 cm tmrj pogcsaszaggatval kiszrjuk.
-
Egy nagyobb serpenybe kb. 2-2,5 cm magasan olajat ntnk, amit felforrstunk. Prbadarabkval ellenrizzk, hogy elg forr-e az olaj.
-
A karikknak mindkt oldalt kb. 3-3 perc alatt szp pirosra stjk.
-
A tsztbl lees szleket s a kiszrt kzepeket ismt sszegyrhatjuk, s kiszaggathatjuk, de akr vltoztats nlkl is kisthetjk, a gyerekek biztos rlnnek neki.
-
Amikor kisltek, paprtrlre szedjk, hogy a felesleges olajat felitassuk rla.
-
Vanlis porcukorral megszrva, melegen tlaljuk.
|