Aszalt szilvval kelt fnk
- elkszlet: 20 perc
- sts: 30 perc
hozzvalk 6 fre
- 5 dkg leszt
- 2,5 dl tej
- 10 dkg pucolt, hj nlkli mandula
- 20 dkg aszalt szilva
- 2 vanlis cukor
- 50 dkg finomliszt
- 10 kristlycukor
- csipet s
- 2 tojs
- fl citrom reszelt hja
- 5 dkg margarin
A szrshoz:
elkszts
- Az lesztt 1 dl langyos, cukros tejben kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
- A lisztet egy mlyebb tlba tesszk, beletjk a tojsokat.
- A felfuttatott lesztt belentjk. Hozzadjuk a citromhjat, az olvasztott vajat, a st.
- A maradk tejet aprnknt hozzadva tsztv dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 40 percig kelesztjk.
- Az aszalt szilva felt s a mandult aprra vgjuk, laza mozdulatokkal a tsztba dolgozzuk. Kb. 15 percig ismt kelesztjk.
- Kinyjtjuk (kb. kisujjnyira), 10 cm tmrj krket szaggatunk belle. Mindegyik kzepbe 1-1 aszalt szilvt tesznk, kis csomagokat ksztnk belle s b, kzepesen forr olajban kb. 3-4 perc alatt arany barnra stjk.
- Mg melegen porcukorral megszrjuk.
|