Hkifli
Hozzvalk: 50 dkg rtesliszt, 25 dkg margarin, 2 dl tejfl, csipet s, 1 ek. porcukor, 2 dkg leszt, /- ha szksges: 1-1.5 dl tej/
A tltelk lehet brmi: gesztenye, tr, lekvr egyb....
- a gesztenyshez: 25 dkg gesztenye massza, zls szerint porcukor, egy kevs rum, s kevs olvasztott vaj, hogy a massza kenhet legyen
- trshoz: 25 dkg tr, 1 citrom reszelt hja, mazsola, 2-3 ek tejfl, s zld szerint cukor
kvlrl: kb. 10-15 dkg porcukor s 1-2 tasak vanlis cukor keverke
Az lesztt kevs langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd a tbbi hozzvalval tsztt gyrunk. Ha a tszta esetleg nem llna ssze, kevs langyos tejet lehet mg hozz tenni, mg elrjk a megfelel llagot. Ktfel vesszk, letakarva 15-30 percig pihentetjk. 3 mm vastagsgra nyjtjuk, nagyobb krket szaggatunk belle, majd megtltjk kb. 1 ek.- nyi tltelkkel. Feltekerjk, kifliket hajtunk bellk.
Stpapros tepsin, elmelegtett 180 fokos stben kb. 15 percig stjk, mg melegen vanlis porcukorba forgatjuk.
|