Angol karcsonyi pisktatorta
|
Hozzvalk:
|
Piskta: 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 teskanl gymbr, 1 teskanl mzeskalcspor, 1 teskanl stpor, 1,1 dl tej, 1/2 dl olaj, 1 tojs.
A tetejre: 1 teskanl gymbr, 1 teskanl mzesfszer, 6 teskanl olvasztott vaj, fl liter forrvz, fl liter tejszn, j adag tojslikr.
|
Elkszts:
|
A tszthoz val alapanyagokat sszekeverjk, s vkonyan kivajazott tortaformba ntjk. A tetejre simn rntjk a gymbrt, a mzes fszert s egyenletesen elosztjuk a vajat rajta.A forr vizet egyszeren rntjk. 220 C-os stben 30 percig stjk majd kivve 10 percig pihentetjk. A tetejre tejsznhabot tesznk, amibe felvers kzben j adag tojslikrt adunk.
|
rdemes a tortaformt flival vagy stpaprral kiblelni. A torta llaga szmunkra kiss lgy lehet, de nagyon finom!
|
|
Bigboy-art.
|
|