Hdarval dsztett csillagtorta
|
Hozzvalk:
|
A tszthoz: 8 dkg margarin, 4 tojs, 18 dkg kristlycukor, 1 csomag vanlis cukor, egy csipet s, 10 dkg liszt, 5 dkg tkezsi kemnyt, fl teskanl stpor, 5 dkg darlt mogyor, margarin a forma kikenshez.
A tltelkhez: 25 dkg tejsznes krmsajt vagy sovny tr, 3 dl joghurt, 8 dkg porcukor, 10 dkg gymlcskeverk (az idnynek megfelel), 4 levl zselatin, msfl dl tejszn, 12,5 dkg rumos mazsola.
A dsztshez: 2 dl tejszn, 1 teskanl kaka, 2 csomag habcsk, 1 teskanl szrcukor.
|
Elkszts:
|
A margarint megolvasztjuk, a tojsokat sztvlasztjuk. A tojsok srgjt a cukorral, a vanlis cukorral s 3 evkanl meleg vzzel sr krmm felhabostjuk. A tojsfehrjt egy csipet sval kemny habb verjk, s egyharmadt a srgjakrmhez adjuk. A lisztet s a stport az tkezsi kemnytvel sszekeverjk, a krmre szrjuk, majd vgl a darlt mogyort hozztesszk, s lazn sszekeverjk. Ezutn hozzadjuk a maradk fehrjehabot. A stformt kikenjk margarinnal, s megtltjk tsztval. Elmelegtett stben 175 C-on kb. 30-40 percig stjk. Ha langyosra kihlt, kibortjuk a formbl, s kettvgjuk. A tejsznes krmsajtot vagy sovny trt, a joghurtot, a porcukrot s az aprtott vegyes gymlcsket sszekeverjk, hozzadjuk a feloldott zselatint, majd hozzkeverjk a felvert tejsznt. A stformt flival kibleljk, belehelyezzk az egyik lapot, megszrjuk a rumba ztatott mazsolval, megkenjk az elksztett krmmel, befedjk a msik tortalappal, rhajtjuk a flit, s egy jszakra htbe tesszk. A tortt egy tortatlra helyezzk, levesszk rla a flit, felvert tejsznhabbal bevonjuk, kakaval megszrjuk, habcskdarabokkal s szrcukorral meghintjk.
|
|
Bigboy-art.
|
|