Hozzvalk a tszthoz: 200 g fehr tnkly liszt, 300 g teljes kirls tnkly liszt (sima bzaliszt is j), 1 tk szdabikarbna, 50 g ndcukor vagy xilit, csipet s, 1 tk rlt fahj, szerecsendi, 1 tojs, 150 g vaj vagy kkuszzsr, hideg vz
Hozzvalk a krmhez: 1 liter teljes tej, 150 dkg vaj, 1 vanlia rd vagy 2 csomag bourbon vanlis cukor, 4 ek liszt (fehr tnklyliszt pl.), 5 ek bzadara, 6 ek mz, 25 g puffasztott amarnt
A mzhoz:10 dkg tcsokold (min. 65 %-os), 75 ml tejszn, 2,2 dkg vaj vagy kkuszzsr, 2,5 dkg ndcukor
Tovbb 150-200 g baracklekvr
A tszthoz keverjk ssze a szraz elemeket, majd egy villval, vagy robotgp dagasztspirljval dolgozzuk bele a nedves elemeket is.
Csak a legvgn dolgozzuk ssze kzzel.
A vzbl csak annyit adjunk hozz, amennyi kell a megfelel llaghoz.
Pihentessk 30 percet, majd osszuk 4 rszre.
Mindegyiket nyjtsuk ki egy 25x35 cm-es nagysg tglalapra stpapron (amekkora a tepsink, de kb. ekkora).
Lapos, stlapon sssk ki ket 180 fokos stben 8-9 perc alatt.
Kzben ksztsk el a krmet.
Ehhez 500 ml tejet forraljunk fel a vajjal, vanlival, s a mzzel.
A lisztet, s a dart keverjk ki simra a maradk tejjel.
TIPP: A liszt fele lehet amarnt liszt is!
Ha mr forr a vanlis tej, keverjk bele a lisztes-dars tejet is, s folyamatos kevergets mellett srtsk be.
A mg meleg krmbe keverjk bele a puffasztott amarntot is.
A stemny betltse.
Tegyk a legcsnybb lapot a tepsi aljba, erre kerljn a krm egyharmada.
Majd jn egy jabb mzes tszta rteg, amit kenjnk t a forr lekvrra.
Erre kenjk a krm msik harmadt.
Jhet a 3. lap, amit szintn megkennk krmmel.
A legszebb tsztalap kerljn fellre.
A mzhoz a hozzvalkat gz felett olvasszuk fel, majd kenjk r a stemnyre.
Hagyjuk kihlni, majd pihentessk legalbb egy jszakt a htben.
|