Csurgatott fnk
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 4 fre
-
1,3 dl tej
-
1,3 dl vz
-
5 dkg vaj
-
1 csipet s
-
1 ek cukor
-
1 citrom reszelt hja
-
1 mk fahj
-
20 dkg liszt
-
6 db tojs
-
3 ek rum
-
0,75 liter olaj a stshez
elkszts
1. A tejet a vzzel s a vajjal egytt felforraljuk, beleszrjuk a st s a cukrot.
2. Miutn felforrt hozzadjuk a lisztet s mg a tzn hagyva erteljesen keverjk, addig, mg sszell s elvlik az edny faltl.
3. A forr masszt langyosra htjk, majd gpi habvervel egyenknt beledolgozzuk a tojsokat.
4. Hozzadjuk a citromhjat, a fahjat s a rumot.
5. Egy mlyebb serpenyben felforrstunk j ktujjnyi olajat.
6. A masszt csrs habzskba szedjk s kcos csigkat nyomunk az olajba. Amikor egy csigval elkszltnk, befogjuk a csr vgt, nehogy sztfolyjon, a massza mieltt j csigt kanyarintunk. Kb. 4 csiga fr el egyszerre egy nagyobb serpenyben.
7. A csigkat mindkt oldaln szp pirosra stjk kb. 2-2 perc alatt.
8. A megslt fnkokat paprtrlre szedjk, hogy a felesleges olaj felitatdjon rla.
|