Almás puffancs
-
előkészület: 15 perc
-
sütés: 20 perc
hozzávalók 3 főre
-
1 nagyobb alma (savanykás)
-
10 dkg liszt
-
1/2 kk sütőpor
-
1 kisebb tojás
-
kb. 1 dl szénsavas ásványvíz
-
1/2 kk őrölt fahéj
-
csipet őrölt szegfűszeg
-
csipet só
sütéshez
tálaláshoz
elkészítés
-
A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
-
Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
-
Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
-
Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
-
Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.
|