Forgcsfnk 4.
-
elkszlet: 25 perc
-
sts: 15 perc
hozzvalk 4 fre
-
5 tojssrgja
-
1 egsz tojs
-
1 ek tejfl
-
1 ek rum
-
s
-
1 ek cukor
-
35 dkg liszt
-
vanlis cukor
-
porcukor
-
olaj a stshez
elkszts
-
A tojs srgkat, az egsz tojst, a tejflt, rumot, pici st s a cukrot kikeverjk.
-
Beledolgozzuk a lisztet.
-
Kt cipt formlunk belle, enyhn lekenjk mindkettt olajjal, s fl rt pihentetjk.
-
Ksfok vkonysgra nyjtjuk a tsztt, villval megszurkljuk, s derelyevgval 10 cm hossz, 4-5 cm szles cskokat ksztnk belle.
-
Ezek kzept derelyevgval behastjuk, s a tszta egyik sarkt a hastkon thzzuk.
-
Forr, b olajban arany barnra stjk, vanlis cukorral elkevert porcukorral meghintjk.
|