//bigboy-receptjei.gportal.hu
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
A pontos id.
 
Naptr.
2025. Mrcius
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ennyien nzttek meg az oldalt eddig!
Induls: 2009-10-26
 
ra.

  

 A mai idjrs.

 
 
 
Receptjeim.

..


 

 
Vendgknyvem.

..

Krlek rj a vendgknyvembe!




 

 
Gportlos oldalaim.

//bigboy-64.gportal.hu

//bigboy-art.gportal.hu

//bigboy-receptjei.gportal.hu

Sok szeretettel vrlak oldalamra!

 

 
Eltelek.

Eltel.

 

Gazdasgos aszpik
Hozzvalk:
1 liternyi leszûrt marha- vagy tykleves,
1/2 citrom leve,
4 lap zselatin.
 

A leszûrt levest hidegre tesszk. Miutn megfagyott a tetejn a zsradk, levesszk rla az sszeset, gy a leves teljesen zsrmentess vlik. Ezutn 1/2 citrom levt csavarjuk bele, felmelegtjk s 4 lap fehr vagy piros zselatint olvasztunk fel benne, aszerint, hogy milyen sznû aszpikra van szksgnk, majd megfelelõ formban megfagyasztjuk.

Csirke aszpikban
Hozzvalk:
1 csirke,
aszpik,
majonzes franciasalta,
tojs,
citrom,
szardella,
uborka.
 

Egy csirkt puhra megfõznk, bõrt lehzzuk, csontjait kiszedjk. Egy tl fenekre olvasztott aszpikot ntnk, megfagyasztjuk s azutn a tl kzepre sûrû majonzzel elkevert francia saltt tesznk 2 ujjnyi vastagsgban gy, hogy a tl oldalig ne rjen. Erre rakjuk r a kicsontozott, megszott, borsozott, hideg csirkt. Annyi olvasztott, de nem meleg aszpikot ntnk r, hogy a csirkt rgztse s ezt hagyjuk megszilrdulni. Vgl mg annyi olvasztott aszpikot ntnk r, hogy az egszet 2 ujjnyira ellepje. Miutn megfagyott, tlra kibortjuk, kemnytojssal s citromkarikkkal, szardellagyûrûvel, uborkval dsztjk.

 Fagyasztott heringsalta
Hozzvalk:
1/2 kg burgonya,
3 db savany uborka,
2 alma,
3 szl rpa,
3 hering ikrval,
majonz,
15 dkg aszpik,
tojs,
uborka s endvia salta.
 

A burgonyt megfõzzk a hjban. Az uborkt, almt, s fõtt rpkat kockra vgjuk. Hozzadjuk a 3 db megtiszttott, szlktlantott, vkony cskokra szeletelt heringet az elkapart ikrkkal egytt. Ezt az egszet sûrû majonzzel sszekeverjk, felntjk 15 dkg olvasztott, folykony aszpikkal s sszekeverjk vele. Formba ntve megfagyasztjuk. Tlalskor forr vizes ruhval bortjuk be s gy vigyzva a tlra helyezzk. Kemnytojs-, uborka- s endvia saltaszeletekkel dsztjk.

Hssalta majonzzel
Hozzvalk:
1/2 kg hs,
levesben fõtt zldsgek,
2 db savany uborka,
1/2 kg hjban fõtt burgonya
 

1/2 kg maradk hst aprra vgunk s sszekeverjk kis kockkra vagdalt, levesben fõtt zldsggel, 2 savany uborkval, 1/2 kg hjban fõtt burgonyval, 2 almval s 1 kemny tojssal. Sûrû majonzt ksztnk, felvel a hsaltt elkeverjk, tlra rendezzk s a majonz msik felvel bevonjuk. Tojskarikkkal, cklval, citromszeletekkel, olivabogyval dsztjk. Hideg vacsornak is kitûnõ.

Hal kocsonyzva
Hozzvalk:
2 db ujjnyi vastag halszelet,
zldsgl,
3 kanl borecet,
3 lap fehr zselatin,
s.
 

Brmilyen nagyobb halbl kt ujjnyi vastag szeleteket vgunk, beszzuk s 1/2 rig llni hagyjuk. Azutn zldsglbe tve annyira, hogy 3 ujjnyival ellepje, 3 kanl borecettel fõzzk. Mikor felfõtt, kivesznk a lbõl 1 merõkanlnyit s abban 2-3 lap fehr zselatint felolvasztva visszantjk a halra. A forrstl szmtott 20 perecig fõzzk, majd a tûzrõl levesszk, kihûtjk, ezutn elrendezzk a halastlon. Miutn megfagyott, tlaljuk.

Vegyes hideg tl
Hozzvalk:
telemea-tr,
tej,
sonkaszeletek,
szalmi,
olajbogy,
zldhagyma.
 
Kerek tlon a kvetkezõket rendezzk el: kzpre szeletekre vgott telemea-trt rakunk, melyet tejben kiztatunk. Ezt sszegngylt prgai sonkaszeletekkel vesszk krl, majd e kr finomra szeletelt szalmi vagy ms hideg felvgott kvetkezik. A hideg felvgottra krben sûrûn olajbogyt, a tl szlre megtiszttott, fiatal zldhagymt rendeznk, lehetõleg zldszrval egytt.

Sertsvagdalk tartrmrtssal
Hozzvalk:
1/2 kg sertscomb,
2 tojs, hagyma,
bors, citrom leve,
s,
aszpik a dsztshez,
kretknt tatrmrts.
 
1/2 kg sertscombot megstnk. Miutn kihûlt, levvel egytt darln thajtjuk. 2 kemny fõtt tojssal, reszelt hagymval, borssal mgegyszer tdarljuk, citrom levvel, sval jl kidolgozzuk s hosszks formban tlra rendezzk. Aszpikkal dsztjk s mell tartrmrtst adunk.

Szardnis tl
Hozzvalk:
2 doboz szardnia,
citrom,
paradicsom,
zldpaprika.
 
1-2 doboz szardnit kibontunk s a szardnikat kisebb hosszks tlra rendezzk, olajos levt rntjk, citromot facsarunk r, karikkra vgott citrommal, paradicsommal, zldpaprikval dsztjk.

Szardells keverk
Hozzvalk:
1 tubus szardellapaszta,
15 dkg vaj, 10 dkg olajbogy,
kshegynyi paprika,
nhny csepp citroml,
juhtr, zldsalta.
 
A tubus szardellapasztt a vajjal, az egszen aprra vgott 10 dkg-nyi olajbogyval, kshegynyi paprikval s pr csepp citromlvel jl sszekeverjk. A tl kzepre hosszks vagy halformban elrendezzk. Krje kevs vajjal kikevert juh- vagy bõrtrbl paprtlcsren t szeglyt nyomunk, tetejn pr szem olajbogyval. Aprra vgott zldsaltval vagy ms zldflvel rakjuk krl.

Velõ tartrmrtssal
Hozzvalk:
1/2 kg velõ,
s,
bors,
tatrmrts,
zldsalta,
savany uborka
 
A velõt (lehet borj-, marha,- vagy sertsvelõ) megabljuk, majd hideg vzbe tesszk s vigyzva arra, hogy egy darabban maradjon, megtiszttjuk. Miutn egszen lehûlt, felszeleteljk s eredeti formjban, a tl kzepre rendezve, szzuk, borsozzuk s tartrmrtssal lentjk. Zldsaltval vagy savany uborkval, esetleg ms, szeletekre vgott tli savanysggal dsztjk.

 Gombs omlett
Hozzvalk: gomba, 2 kanl liszt, dinyi vaj, 4 tojs.  
Kevs vajban rntst ksztnk (2 kanl liszt dinyi nagysg vajjal), j mark tiszttott, aprra vgott kln megprolt gombt tesznk bele. Mikor a massza kihûlt, 4 tojssrgjt, majd a 4 tojs kemnyre vert habjt is hozzadjuk. Omlettet stnk belõle s gombvagdalkkal tltjk.

 Bunds ponty
Hozzvalk: 2 tojs, liszt, szdavz, 1 evõkanl olaj, halszeletek, tatrmrts.
 
 
2 tojsbl liszttel s szdavzzel sûrû palacsintatsztt kevernk, amibe 1 evõkanlnyi finom olajat is adunk. Ebbe beleforgatjuk az elõksztett, beszott halszeleteket, azutn ropogsra stjk õket. Tartrmrtssal tlaljuk.
Saltval s gymlccsel vacsornak is megfelelõ.

Hal majonzzel
Hozzvalk: 1 harcsa, szardellapaszta, 10 dkg vaj, 4 evõkanl tejfl, majonz, citromszeletek, aszpikkockk vagy tojskarikk.
 
 
Egy szp harcst, vagy pontyot ecetes ss vzben megfõznk, lecsepegtetjk rla a vizet, kiszlkzzuk s szitn ttrjk. Szardellapasztval vagy tiszttott szardellval, 10 dkg vajjal, 3-4 evõkanl tejfllel sszekeverjk s hosszks tlon, halformban elrendezve sûrû majonzzel lentjk, citromszeletekkel s aszpikkockkkal vagy tojskarikkkal dsztjk.
Kszthetjk fagyasztott halszeletekbõl is.
 

Camembertkrm

* Hozzvalk: 30 dkg rett camembert sajt 3-4 ek tejszn 1 kis fej vrshagyma s õrlt bors pirospaprika

* Elkszts: A sajtot kockra vgjuk, majd villval sztnyomkodjuk. Hozzadjuk a tejsznt s kenhetõ masszv keverjk. A hagymt finomra vgjuk s a sajthoz keverjk. Szzuk, borsozzuk, pirospaprikval zestjk.


 

Csirkepsttom

* Hozzvalk: 4 szemlyre: 2 csirkemell 1 fej vrshagyma 1 nagy tubus majonz 1 egsz citrom leve s

* Elkszts: A csirkemelleket megfõzõm egy hsleveskockval, hagyom kihûlni, kicsontozom, ledarlom. Hozzadom az aprra vgott hagymt, a majonzt, s a citrom levt. sszekeverem, kicsit a hûtõben "rlelem" s ksz is.

 tipp! Pirtssal, vagy rozskenyrszeletkkkel az igazi.

 < < Vissza > >

 

 
Nvnap keres.

 

  Nvnap keres.

  

Nvnapkeres
rj be egy nevet
vagy nvtredket:

 

 

  


 

 

 

 

 

<< SMS-hrdetfal >>           Katt!   http://bigboy-art.5mp.eu   Katt!   http://bigboy-art.hupont.hu   Katt!   http://bigboy.mindenkilapja.hu   Katt!   http://bigboy-art.hi5.com   Katt!   //bigboy-art.gportal.huKatt!  

 

 

 

 

  Nvnap
 

 

 

 

 
 

 
Receptek a vilg minden tjrl.

 

 

 

       

 

 

 

 
Az v Honlapja.

 


 

<< SMS-hrdetfal >>           Katt!   http://bigboy-art.5mp.eu   Katt!   http://bigboy-art.hupont.hu   Katt!   http://bigboy.mindenkilapja.hu   Katt!   http://bigboy-art.hi5.com   Katt!   //bigboy-art.gportal.huKatt!  

 

 



 

  

 

  

 A legjbb receptesoldalt itt tallod!

 

.

 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!