Rumos-dis kocka
Hozzvalk: rum; lehttt feketekv; 24 db babapiskta
Krm: 30 dkg margarin; 6 dl tej; 30 dkg porcukor; 2 vanlia pudingpor
Dis piskta: 2 evk. baracklekvr; 9 evk. vz; 30 dkg liszt; 30 dkg porcukor; 15 dkg darlt di; 6 tojs; 1 stpor
Elksztse:
A tojsok srgjt a cukorral, s lassan hozzadagolva a vizet, j habosra kikeverjk. Hozzkeverjk a lekvrt, lisztet, stport, dit, s vgl adagokban hozzadjuk a habb vert tojsfehrjt. Elmelegtett stben megstjk. Elksztjk a krmet: a vanlia pudingot 6 dl tejben megfzzk, hlni hagyjuk. 30 dkg Rama margarint kikevernk 30 dkg porcukorral j habosra, hozzadagoljuk a kihlt pudingot, s jl sszedolgozzuk. A kihlt dis lapot kettvgjuk, meglocsoljuk rummal zestett sziruppal, megkenjk krmmel, rrakjuk a kvba mrtogatott babapisktt, jra krm, s rtesszk a rummal meglocsolt dis lapot. Ezt is megkenjk krmmel, megszrjuk vagdalt dival s fehr csokoldreszelkkel. Kockra vgva tlaljuk. Hogy nneplyesebb tegyk, felvernk egy 2 dl-es nvnyi tejsznt kemny habnak, mindegyik kocka tetejre egy-egy rzst nyomunk, s a tetejt zls szerint dsztjk. Nagyon finom stemny, torta helyett is megfelel.
|