Tlttt gomba
Hozzvalk: szemlyenknt 4 nagyobb csiperke gomba, 1 vrshagyma, 1 csokor petruska, 3 ek. Olaj, s, bors, 5 dkg vaj v. Margarin, 450 gr. tejfl, 20 dkg reszelt trapista sajt, 1 tojs, 2-3 ek. Zsemlemorzsa.
A gombt NE pucold meg, csak mosd meg, trd ki a szrt, majd a hagymval vgd nagyon aprra. Hevtsd fel AZ olajat, prold vegesre elbb a hagymt, majd AZ aprra vgott gopmbt. Szd, borsozd meg, majd szrd r AZ elzleg felaprtott petruskt, nts al egy korty vizet. Pirtsd egy pr percig. Hzd Le a tzrl, hagyd egy picit hlni. Ha kihlt sd bele a tojst, keverd el. Tgy bele annyi zsemlemorzst s 1-2 ek. tejflt, hogy krmes masszt kapj. Ha kell, szz mg utna egy csppet. Ezzel a tltelk ksz. A gombafejeket tedd jnai tlba, morzsolj kr vajat. Tltsd a masszt a gomba regeibe, tgy r vastagon tejflt, hintsd meg reszelt sajttal. Forr stben, ssd pirosra, ez kb. 45 perc.
Prolt rizzsel fensges eledel!
|