Herce fnk.
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 4 fre
-
25 dkg liszt
-
3 tojssrgja
-
5 dkg vaj
-
2 ek kristlycukor
-
2 dkg leszt
-
1 dl langyos tej
-
1 dl tejfl
-
1 kanl rum
-
csipet s
stshez
tlalshoz
-
porcukor
-
srgabarack lekvr
elkszts
1. Az lesztt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a csipet sval sszekeverjk s elmorzsoljuk a vajjal. A liszthez adjuk az leszts tejet s a tbbi hozzvalt (tojssrgja, rum, tejfl). Jl kidolgozzuk gpi dagaszt segtsgvel (kb. 10 perc alatt).
3. Letakarva, langyos helyen fl rn t kelesztjk.
4. Lisztezett felleten kb. 3 mm vastagra nyjtjuk a tsztt. 6 x 10 cm-es rombuszokra vagdossuk. A rombuszok belsejben hosszanti irnyban kt vgst ejtnk (vigyzva, hogy a szleket ne vgjuk t). A vgeket a vgsokon keresztlhzzuk.
5. B, forr olajban, tbb adagban, mindkt oldalukat pirosra stjk. Konyhai paprtrlre szedjk, hogy a felesleges olajat felitassa.
6. Porcukorral meghintve, azonnal tlaljuk.
|