Farsangi krumplis fnk
(hozzadott cukor nlkl)
//bigboy-receptjei.gportal.hu
perchozzvalk 4 fre
-
0,5 kg liszt
-
3-4 db ftt ttrt burgonya
-
2,5 dkg leszt
-
2 dl tej
-
1 db tojs
-
s
-
olaj
elkszts
1. 3-4 db burgonyt megmosunk, s hjban, ss vzben megfzzk.
2. Tlba tesszk a lisztet, st, beletjk a tojst.
3. Az lesztt langyos tejben felfuttatjuk s a tlba ntjk.
4. Melegen ttrjk a krumplit.
5. Az sszes hozzvalval rugalmas tsztt gyrunk.
6. Letakarjuk s meleg helyen ktszeresre kelesztjk. (Ez 15-30 perc, ami nagyon fgg a hmrsklettl. Akinek brja a keze a forr krumplit s nagyon gyorsan sszegyrja, annak sokkal gyorsabban fog megkelni, mintha megvrjuk, mg kihl. A lnyeg, hogy ktszeresre kelesztjk a tsztt.)
7. Ha megkelt a tsztnk 1cm vastagra nyjtjuk, fnkszaggatval kiszaggatjuk.
8. jra kelesztjk. (Ez mr nem sok id, ltalban mire felmelegszik az olaj, megemelkedik a tszta s mr lehet is stni.)
9. Felforrstjuk az olajat, s pirosra stjk a fnkokat.
10. Szalvtra szedjk s forrn tlaljuk.
|