Kelt leveles sajtos rd recept
|
hozzvalk / 4 adag
50 dkg finomliszt
3 dkg leszt
1 ek s
1 teskanl cukor
1 ek napraforg olaj
12 dkg tejfl
2 dl vz
25 dkg margarin
1 db tojs (a tetejre)
5 dkg sajt (a tetejre)
elkszts
1. A hozzvalkat a margarin kivtelvel sszegyrjuk, s dupljra kelesztjk.
2. A megkelt tsztt kinyjtjuk, s a hideg margarint nagy lyuk reszeln rreszeljk.
3. A tsztt hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjk. jra kinyjtjuk, s a hajtogatst mg hromszor megismteljk, 20-20 perc pihentetssel.
4. A tsztt kinyjtjuk, lekenjk egy szott, felvert tojssal, megszrjuk reszelt sajttal (n most a felre szrtam szezmmagot is), hosszks rudakra vgjuk.
5. A rudakat tepsire tesszk, s 15 percig kelesztjk.
6. Elmelegtett stben kb. 15 perc alatt megstjk.
stsi hfok: 200C
stsi md: hlgkeverses
|
|