Kukoricakrm leves.
A kukorica leves nem a rosszcsont gyerekek, hanem ppen a "j csontok"
kedvence, tripln is, hiszen sok rtkes kalciumot is tartalmaz, ami a
gyerekek fejldshez igen fontos. Az anyukk- szlk pedig
megbolondthatjk egy kis fehrborral, s mris egy pikns vacsora-levest
tlalhatnak. me!
A recept 4 szemlyre:
Egy doboz konzerv, vagy zacsks kukorica (A konzervet nem kell fzni, csak
felmelegteni, a zacskst meg kell fzni puhra)
Fejenknt egy-egy bgre hsleves, kockbl, vagy sajt fzsbl
1 szl nagyobb srgarpa (ez is jhet a levesbl)
Krmsajt, reszelt sajt
1 dl. tejszn
Egy deci fehrbor, ha gyermekek nem fogyasztjk
Fszerek: petrezselyem, s, bors, egy pici rlt szerecsendi
A srgarpt s a kukorict megfzzk a hslevesben, a fszerek
hozzadsval. A petrezselymet hagyjuk csak a vgre. A megftt rpt s
kukorickat s egy kevs levet a turmixgpbe szednk, majd hozzntjk a
tejsznt, hozzadjuk a krmsajtot. ez lehet kt kockasajt, vagy egy kisebb
tmls mlesztet sajt. Igny szerint dsthatjuk egy csipet liszttel, de nem
szksges. Turmixoljuk krmesre, majd ntsk vissza a levhez, s forraljuk
ssze az els forrsig, kzben adjuk hozz az aprra vgott petrezselymet,
s ha gyerekek nem esznek belle, akkor a fehrbort. Tlaljuk barna
kenyrrel, rozscipval, szrjuk meg a tetejt reszelt sajttal. Az
des-fldes fehrborok illenek hozz.
|