Albert kocka
|
Hozzvalk:
|
A piskthoz: 7 tojs, 9 dkg tkezsi kemnyt, 14,5 dkg liszt, 9 dkg porcukor a tojsfehrjhez, 14,5 dkg porcukor a tojssrghoz, csipet s.
A krmhez: 20 dkg vaj, 10 dkg tcsokold, 6 dl tej, 3 evkanl liszt, 5 evkanl kristlycukor, 3 tojssrgja, 1 csomag vanlis cukor.
Tetejre: 10 dkg tcsokold.
|
Elkszts:
|
A piskthoz elszr a tojsfehrjt verjk kemny habb a sval s a 9 dkg porcukorral. Aztn a tojssrgkat keverjk habosra a 14,5 dkg porcukorral. Vgl a habot s a liszttel elvegytett tkezsi kemnytt lassan belekeverjk a tojssrgjba. Miutn megslt, vanlia s csokold krmmel tltjk. A vanlia krmhez a 3 tojssrgt elkeverjk az 5 evkanl cukorral, a 3 evkanl lisztet a 6 dl tejjel, ezt hozzntjk a tojssrgkhoz, s kis lngon, lland kevergets mellett srre fzzk. Miutn kihlt, hozzkeverjk a 20 dkg vajhoz. Egyharmadt msik tlba tesszk, ehhez jn a felolvasztott csoki. A pisktt 3 lapba vgjuk, vanlia krmmel megkenjk az als lapot, s folytatjuk a csokikrmmel, majd vanlia, s a tetejre is vanlia. Betesszk a htbe 1 rra, majd bevonjuk tcsokival (r a vanlis krmre). Msnap kockkra vgjuk. Nagyon finom.
|
|
Bigboy-art.
|
|