Rongyos lapka
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 4 fre
-
2 dkg leszt
-
1,5 dl langyos tej
-
1 kk kristlycukor
-
50 dkg finomliszt
-
kshegynyi szdabikarbna
-
2 dl kefr
-
1 kk s
-
4-5 dkg fagyos zsr
elkszts
1. Az lesztt a langyos cukros tejben elmorzsolva kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
2. A lisztet egy tlban elkeverjk a szdabikarbnval s a sval. A kzepbe belentjk a kefrt. Az lesztt hozzntjk s jl eldolgozzuk. Langyos helyen fl rt pihentetjk.
3. Lisztezett gyrdeszkn nagyon vkonyra kinyjtjuk a tsztt, majd a zsr felvel megkenjk. Szorosan feltekerjk. 15 percig ismt llni hagyjuk.
4. A feltekert tszta kt vgt kzpre behajtjuk s jbl vkonyra kinyjtjuk. Rkenjk a zsr msik felt s jra rd formjra tekerjk fel. 1,5-2 cm vastag szeleteket vgunk belle. Fl rt langyos helyen ismt kelesztjk.
5. Az olajat felforrstjuk, a tekercseket egyenknt kinyjtogatjuk s ropogsra stjk. Konyhai paprtrln jl lecsepegtetjk.
6. Vanlis porcukorral meghintve tlaljuk s lekvrt is knlhatunk mell.
|