Churros
-
elkszlet: 15 perc
-
sts: 2 perc
hozzvalk 4 fre
-
2 dl vz
-
15 dkg vaj
-
1/2 tk s
-
2 tk cukor
-
20 dkg liszt
-
3 tojs
Stshez:
Szrshoz:
elkszts
-
Egy lbasban sszemelegtjk a vizet, a vajat, a st s a cukrot. Amikor mr a vaj teljesen felolvadt, folytonos kevers mellett aprnknt hozzadjuk a lisztet. Addig keverjk, mg el nem vlik az edny faltl. Levesszk a tzrl, hlni hagyjuk.
-
Amikor mr langyosra hlt, egyesvel hozzkeverjk a tojsokat.
-
Kzben egy nem tl nagy, de mlyebb ednyben feltesszk az olajat melegedni.
-
A tsztt csillagcsv habzskba tltjk, majd egy kistnyrra vagy deszkra formkat nyomunk. Karikt, egyenes cskokat, vagy amit a fantzink kvn.
-
A tsztaformkat a forr olajba rakjuk, pr perc alatt szp, arany barnra stjk. Szrlapttal kiszedjk, lecspgtetjk.
-
Mg melegen fahjas- vagy vanlis porcukorban megforgatjuk.
|