Csibegombc leves
Hozzvalk: A gombckkhoz,15 dkg darlt csirkemell, 1 tojs, 1 pici fej hagyma nagyon Aprra vgva, S, bors, 1 ek. aprtott v. szrtott petrezselyemzld, 1-2 ek. Zsemlemorzsa. A hozzvalkbl masszt ksztnk, amg flig megf a leves, addig htbe tesszk.
Kevs olajon vegesre pirtunk egy kis fej sszevgott hagymt, felaprzunkunk kis darabokra egy nagyobb fehr ill. Srgarpt, 1-2 zellerszrat, karalbt, paprikt, paradicsomot. Rdobjuk a pirtott hagymra. Pr percig ezzel is tpirtjuk, Szzuk, borsozzuk, tesznk bele egy leveskockt. Felntjk vzzel, hogy Bven ellepje. Utnazestjk , flig puhra fzzk. Amikor mr gy rezzk, hogy flig puhk a zldsgek, a csirkemell masszbl apr gombcokat szaggatunk a levesbe. Addig fzzk tovbb, ameddig a gombcok feljnnek a tetejre s puhk lesznek. Petrezselyemmel dsztjk s forrn tlaljuk.
|