Hozzvalk:
1 szp, kzepes mret liba,
4-5 gerezd fokhagyma,
Fszerek: bors, s, rlt rmai kmny
Ezt a verzit mr tbbszr elksztettem, a fokhagymtl s a rmai kmnytl finom, illatos lesz a liba, de nem nyomja el a termszetes zt. Teht a libt alaposan tmosom kvl-bell, egy trlruhval megtrlgetem, beszom s borsozom.
A fokhagymt aprra vgom, szrok a belsejbe is s r is, valamint a rmai kmnnyel is gy teszek. Ebbl nem szksges tl sok, mondjuk egy csapott kvskanlnyi mennyisg eloszlatva kvl-bell. Egy tepsibe vagy st ednybe teszem, nagyon picike vizet ntk al s flival lefedve a stbe teszem kb. 160 fokra.
Ezutn legalbb 2, 5-3 rig nem nylok hozz. Ezutn leveszem a flit, beleszrok egy villt, ha gy rzem, hogy mr puha akkor 200 fokon mindkt oldalrl megpirtom.
Tipp: Kretnek prolt alms lilakposztt s hagyms burgonyt ajnlank hozz!
|