Havas fenyk
|
Hozzvalk:
|
Tszta: 30 dkg liszt, 2 tojs, csipetnyi s, 5 dkg puha vaj, 22 dkg porcukor, 1 evkanl rum, 8 dkg finomra darlt mandula, 1 mandulaz staroma.
Tltelk: 10 dkg fldimogyor, 2 evkanl mz, 1 evkanl kakapor.
Tlals: porcukor.
|
Elkszts:
|
A tszthoz valkat sszegyrjuk, s fliba csomagolva hvs helyen, legalbb fl rn t, pihentetjk. Ezutn belisztezett deszkn 2-3 mm vastagra nyjtjuk, s kis fenyformkat szrunk ki belle. Mindegyiket stpaprral bortott tepsire fektetjk, s elmelegtett stben kzepes lnggal 5-6 perc alatt vilgossrgra stjk.
A tltelkhez a fldimogyort finomra darljuk, majd a mzzel s a kakaval simra keverjk. 2-2 kihlt fenykekszet a mogyorkrmmel sszeragasztunk, porcukorral meghintjk.
|
Kedvnk - s idnk - szerint cukormzzal is dszthetjk.
|
|
Bigboy-art.
|
|