Gundel palacsinta.
Gundel palacsinta:
Rumos dikrmmel tlttt s csokold mrtssal lenttt palacsinta.
- Alaptszthoz:30 dkg finomliszt, 2 egsz tojs, 2 dl szdavz, annyi tej, hogy lland kevergets mellett sr tejszn llag tsztt kapjunk; csipet s, 2-3 ek cukor
- Tltelkhez: 2 dl fztejszn, 5 ek darlt di, 2 ek cukor, 1 ek rum, mazsola
- ntethez: egy tbla tcsokold, 1 dl tejszn
A palacsintkat a szokott mdon kistjk vkonyan olajozott, forr serpenyben. A darlt dit a tejsznnel, cukorral rummal s mazsolval sszefzzk, mg krm llag masszhoz jutunk. A tltelket a palacsintkba tltjk, hromszg alakra hajtogatjuk Az tcsokit gz fltt megolvasztjuk, a tejsznnel sszemelegtjk s a ksz palacsintkra ntjk.
|