Szalagos fnk 2.
-
elkszlet: 35 perc
-
sts: 40 perc
hozzvalk 4 fre
-
3 dl tej
-
3 dkg leszt
-
1 ek porcukor
-
5 dkg vaj
-
2 tojssrgja
-
3-4 ek rum
-
50dkg liszt
elkszts
-
3 dl tejet meglangyostunk, belemorzsolunk 3 dkg lesztt, s beletesznk 1 ek porcukrot.
-
Amikor az leszt megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojssrgjval, 1 pohrka rummal, kshegynyi sval s 50 dkg liszttel kzepes kemnysg kelt tsztt ksztnk. Nagyon jl kidolgozzuk, ennek kvetkeztben elg lgy tsztt kapunk.
-
Langyos helyen msflszeresre kelesztjk.
-
A kels utn nyjtdeszkra bortjuk, s ujjnyi vastagra nyjtjuk. Fnkszaggatval vagy pohrral kiszaggatjuk, ruhval letakarva 30 percig kelesztjk. (Ha tovbb kelesztjk, nem baj.)
-
A fnkot kzpforr olajban egyenletes tzn stjk. A stsnl vigyzzunk arra, hogy a deszkn fekv fnk fels rsze kerljn az olajban alulra. Sts elejn az ednyt fedjk be. Megfordts utn vegyk le rla a fedt. A pirosra slt fnkot szrkanllal szedjk ki, s mg melegen szrjuk meg vanlis porcukorral.
|