Fnk 8.
-
elkszlet: 20 perc
-
sts: 20 perc
hozzvalk 8 fre
-
50 dkg finomliszt
-
50 dkg rtesliszt
-
4 dl meleg tej
-
10 dkg olvasztott vaj
-
10 dkg cukor
-
fl dl rum
-
1 citrom reszelt hja
-
pici s
-
3 tojs
-
5 dkg leszt
-
1 dl tej
-
1 kk cukor
-
nutella
-
napraforg olaj
elkszts
-
Az lesztt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
-
Egy nagy tlba szitljuk a liszteket. Kzepbe kis fszket csinlunk, s ebbe minden hozzvalt belentnk.
-
Elvesszk a gpi habvert, beledugjuk a dagaszt kanalakat, s ezzel kb. 10-15 percig jl kidagasztjuk. Ha nincs gp, akkor sajnos ezt egy fakanllal vgezzk el. Addig verjk, amg el nem vlik a tszta az edny falrl, s a fakanlrl is simn lejn.
-
Kevs lisztel, megszrjuk a tetejt, letakarva meleg helyen kelesztjk kb. 50 perc.
-
Mikor megkelt a tszta, kibortjuk lisztezett deszkra, s lisztes kzzel tgyrjuk egy kicsit. Ktfel osztjuk a tsztt, s kinyjtjuk (esetleg kzzel kihzogatjuk) 1 cm vkonyra.
-
Nutella gombcokat rakunk a tsztra, sorba egyms mell kb. 6-7 cm tvolsgba. Kvetkez sor is 6-7 cm -re kezddjn. (gy kpzeljtek el, mint amikor gombcot ksztetek. De nem kell felvgni a tsztt.)
-
A msik tsztnkat is kinyjtjuk akkorra, mint az elzt, s rfektetjk a nutella halmokkal bortott lapra.
-
Jl lenyomkodjuk a tszta szleit, s a nutella halmok kztt is. Majd egy pohrral kiszaggatjuk a fnkokat gy, hogy a nutella hellyel-kzzel a kzepn legyen.
-
Egy lbasba olajat ntnk, s felforrstjuk. Mire felforrsodik, a fnkjaink jbl megkelnek. Kistjk olajban az ismert mdon. Elszr fed alatt, majd amikor megfordtjuk, fed nlkl stjk. Annyit tegynk egyszerre az olajba, amennyi knyelmesen elfr, mert picit nni fognak a fnkok.
|