Fnk 13. - knnyed, szalagos
hozzvalk 4 fre
-
50 dkg liszt
-
3 dkg leszt
-
5 dkg margarin
-
2 tojs srgja
-
3 dl tej
-
kevs rum
-
csipet s
-
2 ek porcukor
-
napraforg
elkszts
-
A lisztet sszekeverjk a porcukorral, kzepbe mlyedst ksztnk, s beletjk a tojsok srgjt.
-
Hozzadjuk a tejben felfuttatott lesztt, csipet st, kevs rumot. Lgyabb tsztt kell kapnunk.
-
Amikor ssze lt, hozzadjuk az 5 dkg olvasztott margarint.
-
Jl ki kell dolgozni (n gpben dagasztom meg.). Dupljra kelesztjk.
-
Amint megkelt a tszta, kb. 2 cm vastagsgra elnyjtjuk.
-
Fnkszaggatval kiszaggatjuk, hagyjuk mg pihenni kevs ideig.
-
Kzben az olajat felforrstjuk, s lehet kezdeni a stst.
-
Kzepes lngon stjk, az els felt lefedve. Ha megfordtottuk, mr nem kell lefedni.
-
Fontos, hogy az a fele kerljn az olajba elszr, amelyik pihentetsnl a teteje volt, ujjunkkal kis mlyedst csinljunk, s gy tegyk az olajba.
|