Mzeskalcs z bejgli
Hozzvalk
Tszta
A mzeskalcs tltelkhez
Elkszts
Tszta
-
Bejgli tszthoz: A liszthez adjuk a vajat, cukrot, st s sszemorzsoljuk. Kis fszket ksztnk, majd a 2 tojssrgjt hozzadjuk. Tejet meglangyostjuk, belemorzsoljuk az lesztt, s felfuttatjuk. Miutn felfutott az lesztnk, hozzadjuk a lisztes keverkhez. Alaposan kigyrjuk! Mikor ez meg van, hvs helyen pihentetjk mg fl rt. Pihentets utn ngy rszre osztottam.
-
Tlthetjk dival, mkkal, gesztenyvel vagy ebben az esetben mzeskalcs tltelkkel. A lnyeg, hogy 250 gramm tszthoz kb vagy legalbb 250 gramm tltelk legyen.
-
A mzeskalcs tltelkhez: A kekszet ledarljuk, a mzes fszerkeverket hozzadjuk, majd a cukrot, vajat, a narancs reszelt hjat s levet, amennyit felvesz, hogy egy kenhet massza legyen belle.
-
A tszta 1/4-t kinyjtjuk, s rkenjk a tltelket, a vgeit vkonyan felhajtjuk s felcsavarjuk. Pihentetjk legalbb fl rt hvs helyen, ez id alatt megkenjk a tojssrgjval, ksbb a fehrjvel, s megszurkljuk villval. A stt elmelegtjk 180-200C-ra (ez nlam 4-es fokozat), szp pirosra stjk, kb. 30-35 perc alatt.
-
|