Tejfölös fánk

-
előkészület: 10 perc
-
főzés: 15 perc
hozzávalók 12 főre
-
44 dkg rétesliszt
-
1 tk só
-
1cs szerecsendió
-
1ek sütőpor
-
2 közepes tojás (100g)
-
25 dkg porcukor
-
20 dkg tejföl
-
3 ek zsíros tej
-
45 g olvasztott vaj
-
1 ek átszűrt narancslekvár
-
2 tk reszelt narancshéj
-
mogyoróolaj
elkészítés
-
A lisztet, a sütőporral, a sóval, és szerecsendióval kétszer átszitáljuk.
-
Majd egy habverővel addig keverjük a tojásokat, kanalanként hozzáadva a cukrot, míg krémes-fehér nem lesz.
-
A tojásos masszába belekeverjük: a tejfölt, a tejet, vajat, lekvárt, a narancshéjat, és összedolgozzuk.
-
Ehhez adjuk kanalanként a lisztet, és egy lapáttal összeforgatjuk, hogy egynemű masszát nyerjünk. Lisztes kézzel formázzuk cipóvá.
-
Hűvös helyen pihentessük 20 percen keresztül.
-
Kb. 5 centi vastagon -lisztezett deszkán- kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokos olajban kisütjük, mindegyik oldalát kb. másfél percig.
-
Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
|