Alms puffancs
-
elkszlet: 15 perc
-
sts: 20 perc
hozzvalk 3 fre
-
1 nagyobb alma (savanyks)
-
10 dkg liszt
-
1/2 kk stpor
-
1 kisebb tojs
-
kb. 1 dl sznsavas svnyvz
-
1/2 kk rlt fahj
-
csipet rlt szegfszeg
-
csipet s
stshez
tlalshoz
elkszts
-
A tszthoz valkat, az alma kivltelvel, kzi habver segtsgvel csommentesre keverjk. (Ha tl lgy lenne a tszta, tegynk mg hozz nmi lisztet. Ellenkez esetben vizet.)
-
Fl rt pihentetjk, majd lereszeljk az almt (nem szksges meghmozni!), s a masszhoz keverjk.
-
Forr olajba kiskanllal szaggatjuk a puffancsokat. Elszr lefedve, majd mikor megfordtottuk ket, a msik felket mr fed nlkl stjk aranysznre.
-
Konyhai paprtrlre szedve leitatjuk a felesleges zsiradkot.
-
Porcukorral meghintve azon melegen megesszk.
|