Sonks fnk fonys tormahabbal
-
elkszlet: 15 perc
-
sts: 20 perc
hozzvalk 4 fre
Fnkhoz:
-
30 dkg ftt burgonya
-
30 dkg liszt
-
4 dl tej
-
1db tojs
-
2 dkg leszt
-
3 dl olaj
-
s
Tltelkhez:
-
2-3 ek tejfl
-
20 dkg fstlt sonka
fonys tormahabhoz:
-
2 ek frissen reszelt torma
-
2 ek fonyalekvr
-
2 ek tejszn
elkszts
-
A ftt burgonyt ttrjk, sszegyrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott lesztvel s a tojssal.
-
Megszzuk, s annyi langyos tejjel gyrjuk ssze, hogy kemny tsztt kapjunk.
-
Jl kidolgozzuk, s letakarva, langyos helyre tve megkelesztjk.
-
Flujjnyi vastagsgra kinyjtjuk, egyik felre tejfllel elkevert, aprra vgott fstlt sonka halmokat tesznk, egyenl tvolsgra.
-
Rhajtjuk a tszta msik felt, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fnkszaggatval, a tltelket a kzepre helyezve, kiszrjuk.
-
Ezutn langyos helyen 15 percig pihentetjk, majd forr olajban megstjk.
-
Az fonys tormahabhoz az fonyalekvrt sszekeverjk a tormval, valamint a tejsznnel, s habvervel felverjk, a sonks fnkok mell knljuk.
|