Egyszer Prkltcsoda
Hozzvalk: 0,5kg sznhs, 1 fej kzepes hagyma (vrs/lila, mindkett megfelel)
tolaj, 1 (kzepes mret) paprika, 1 (kzepes mret) burgonya, 1 (kzepes mret) paradicsom, kb. 150g fagyasztott franciasalta alap zldsg, s, bors, oregn (kihagyhat vagy bazsalikommal ptolhat), csipetnyi telzest, des fszerpaprika
Elkszts:
Prolednybe v. lbasba tesznk annyi olajat, hogy a tl aljt ellepje. Ebbe tesszk bele az aprra vgott hagymt s megdinszteljk. Ezutn beletesszk a kockkra vgott hst, amit jl sszeprolunk, mg a hs szne vilgoss nem vlik. Ekkor beletesszk a felkockzott paprikt, beszzuk, megborsozzuk, fszerpaprikt szrunk bele s egy csipet oregnt. Felntjk meleg vzzel gy, hogy pp ellepje az egszet. Ezek utn lefedjk s gy fed alatt proljuk fl rig, idkznknt megkeverve s ellenrizve a vzmennyisget. Beletesszk az apr kockkra vgott burgonyt s jabb 10 percig fed alatt proljuk. Ezutn hozzadjuk a franciasalta alap zldsget s visszafedjk jabb 10 percre. Vgl a felszeletelt paradicsomot is hozztesszk, majd jra adunk hozz st, pici borsot, a csipet telzestt s mg egy kis oregnt. Lefedjk, hogy addig proldjon, mg mr kezd prkltszeren elfogyni a vz alatta.
Szarvacskatszta vagy ftt burgonya illik hozz kretknt. J tvgyat!
|