Fehr fenyk
|
Hozzvalk:
|
A tszthoz: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg kkuszreszelk, 10 dkg porcukor, 1 tojssrgja, 1 citrom hja, csipet s.
A tetejre: 15-20 dkg porcukor, 1 tojsfehrje, kevs kkuszreszelk.
|
Elkszts:
|
A tszthoz a margarint eldolgozzuk a liszttel, amibe csipet st szrtunk, majd hozzadjuk a tbbi alkotrszt is. Gyors mozdulatokkal puha tsztt gyrunk, s egy rra htbe tesszk. 3 mm vastag lapot nyjtunk, s kis fenyfkat szrunk ki. Kzepes tznl vilgosra stjk. A mzhoz a tojsfehrjt 10 percig kavarjuk (s nem verjk!) a porcukorral, mg sr, egynem masszt kapunk. A kihlt fenyfkat bevonjuk a cukormzzal, oldalukat kkuszreszelkbe mrtjuk.
|
Karcsonyfra szp dsz, de nemcsak mutats, hanem finom, omls stemny is.
|
Bigboy-art.
|
|