Profiterol 2.
-
elkszlet: 15 perc
-
fzs: 20 perc
-
sts: 10 perc
hozzvalk 4 fre
A tszthoz:
-
0,5 l vz
-
25 dkg liszt
-
10 dkg vaj
-
7,5 dkg cukor
-
0,5 dkg s
-
6 tojs
A tltelkhez:
-
lekvr / vanliapuding / tejsznhab (ki mit szeret)
A mzhoz:
-
1,5 dl vz
-
3 ek cukrozatlan kakapor
-
1 ek cukor
-
1 ek vaj
elkszts
-
A tszthoz a vizet a cukorral, a sval s a vajjal felforraljuk. Amikor forr, gyorsan belekeverjk a lisztet, majd 3-4 percig nagy lngon fzzk.
-
Mikor ez ksz, kihtjk, aztn robotgppel sszekeverjk, egyenknt beletve a tojsokat.
-
Habzskkal golykat formzunk belle, stpapron stjk ket, mg aranysznk nem lesznek. (Egymstl kb. 3-4 cm-re nyomjuk a golykat, hogy meg tudjanak dagadni, s nhny vzcseppet csepegtetnk kzjk.)
-
Ha kihltek, legegyszerbben egy fecskendvel tlthetjk meg ket, de kenhetjk a tltelket a tetejkre is, vagy belemrtogathatjuk a golykat a krmbe. zls szerint baracklekvrt, vanliapudingot vagy csak tejsznhabot tltsnk bele, ki mit szeret.
-
A mzhoz kis ednyben kb. 1,5 dl vizet felforralunk, belekeverjk a cukrozatlan kakaport, a cukrot s a vajat, hogy fnyes legyen. A mzzal lentjk a golykat.
stsi hfok: 250 C
stsi md: alul-fell sts
|