Borsos kregben slt karaj szlmrtssal tlalva
Hozzvalk: 1kg sertskaraj. s, bors (rlt, ill. egsz fekete s rzsabors), 2 fej kisebb hagyma, 3-4 fokhagym, 2-3 ek mustr, 3 dl must, 1 ek. mz vagy cukor, 2dl vrsbor, egy frt zld s lila szl
Elkszts:
Az egsz sertskarajt borsos, olajos, mustros pcban egy estn t a htben llni hagyjuk. Ezutn egy serpenyben hirtelen mind a kt oldalt kistjk, majd miutn kapott egy kis krget, 180 fokos stbe rakjuk, ntnk al olajat, mustot, az sszevgott hagymt s fokhagymt mellszrjuk, meghintjk a ktfle borssal, szzuk, majd aluflival lefedve b egy rn keresztl stjk. Sts kzben idnknt meglocsolgatjuk a kislt zsiradkkal. Ha a hs elkszlt a megmaradt zsiradkot serpenybe tesszk, felntjk a vrsborral, musttal, hozzadjuk a mzet, s a szlszemeket, majd forrsig fzzk. Igazi szi klnlegessg, kitn kret mell a zldborss, petrezselymes rizs.
|
|