Forgcsfnk
//bigboy-receptjei.gportal.hu
hozzvalk 8 fre
-
500 g fehr bio tnklybzaliszt
-
2 ek porcukor
-
csipetnyi s
-
2 ek tejfl
-
5 tojs srgja
-
50 g olvasztott vaj
-
1 dl rum
-
olaj a stshez
elkszts
1. A lisztet tszitljuk s sszekeverjk a porcukorral s a sval.
2. Hozzadjuk a rumot, a tojsok srgjt s az olvasztott vajat, majd a tejfllel rugalmas tsztt gyrunk.
Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva hvs helyen legalbb 2 rig pihentetjk.
3. Kilisztezett gyrdeszkra tesszk, s ksfok vkonysgra kisodorjuk (rdemes kt rszletben csinlni, mert akkor knnyebb vele dolgozni).
4. Derelyevgval kb. 6x6 cm-es ngyzeteket vgunk ki belle, majd mindegyik kzepben kt prhuzamos bevgst ejtnk.
5. A keznkbe vve minden egyes fnkot kifordtjuk: azaz az ellenttes oldali cscskket tfordtjuk a bevgson.
6. Forr olajba tesszk, s oldalanknt kb. 2-3 perc alatt szp pirosra stnk.
7. Mg melegen megszrjuk porcukorral s tlaljuk.
|