Trfnk 8. - stben slt
hozzvalk 5 fre
- 25 dkg liszt
- fl cs stpor
- 15 dkg porcukor
- csipet s
- 50 dkg tr
- 2 tojs
- napraforg olaj a kenshez
- hzi srgabarack-dzsem a tlalshoz
elkszts
- A liszthez hozzkeverjk a stport, a porcukrot s a st.
- Hozzadjuk a trt s a tojsokat, majd kzzel jl sszedolgozzuk. (Ilyenkor mg ragacsos az llaga.)
- Alaposan belisztezett deszkn sszegyrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz mg fel. Puha, ruganyos tsztt kapunk.
- 1 cm vastagsgra nyjtjuk, majd egy 6 cm tmrj pogcsaszaggatval kiszaggatjuk. (Ez a mennyisg 2 tepsire val, gy 2x16, teht sszesen 32 tallrunk lesz.)
- Tegynk a tepsikbe stpaprt, s ecsettel olajozzuk be. Helyezzk r a fnkocskkat, majd a tetejket is kenjk le olajjal.
- Stben sssk meg.
stsi hfok: 200 C
stsi md: hlgkeverses
tepsi mrete: 40x30 cm
|