Bejgli.
Hozzvalk:
Tszta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 2+1 tojssrgja, 2 dl tej, 2 dkg leszt, csipet s, reszelt citromhja
Tltelk: 25 dkg mk, 25 dkg di, 10-10 dkg porcukor, pici tej, citrom hja
Elkszts: Langyos tejben feloldjuk a porcukrot, majd az lesztt felfuttatjuk benne. A lisztet tlba szitljuk, a margarint felolvasztjuk. A liszthez elszr az leszts tejet s a 2 tojssrgjt keverjk hozz, majd az olvasztott margarint, a st s a citromhjat. A tsztt jl sszedolgozzuk: viszonylag kemny, rugalmas tsztt kell kapnunk. Meleg helyen pihentetjk, mg elksztjk a tltelket, A mkot s a dit ledarljuk, hozzkeverjk a porcukrot s a citromhjat. Egy korty tejet ntnk hozz s alaposan eldolgozzuk. Figyeljnk, hogy ne legyen nagyon vizes. Ha megkelt a tszta, tglalap alakra nyjtjuk s rkenjk a tltelket. A kt szlt picit behajtjuk s lenyomkodjuk, hogy ne legyen ott vastagabb, majd feltekerjk. Tepsire helyezzk, de vigyzzunk, hogy elg helyet hagyjunk kzttk, mert sts kzben mg kel a tszta. A bejglik tetejt megkenjk tojssrgjval. (n ntttem a tojssrgjhoz egy nagyon pici tejet, gy knnyebben lehet kenni.) A bejglik oldalt szurkljuk meg tvel, hogy ne repedjen szt. 200 fokos stben kb. 50 percetstjk
|