Gulysleves
Hozzvalk:
1 kg marha comb, 8 dkg vrshagyma, 3 dkg fszerpaprika, 2 db paradicsom, 2 db lecspaprika, 15 dkg liszt, 3 db tojs, 2 gerezd fokhagyma, s, bors, delikt,
Prklt alapot ksztnk: azaz az olajat felforrstjuk s aprra vgott vrs hagymt szrunk bele, szzuk, aranysrgra pirtjuk s rszrjuk a fszerpaprikt, arra gondosan figyeljnk, hogy ne gjen meg, inkbb a tzhelyrl hzzuk le, mg a paprikt beleszrjuk.
A megtiszttott paradicsomot, lecspaprikt kb. 2x2 cm-es kockra feldaraboljuk s hozz tesszk a hagymhoz, 1-2 dl vz hozzadsval addig fzzk, mg szt nem megy a lecspaprika. Ekkor hozztesszk a felkockzott marhahst (kb. 2x2 cm kockra) zsrjra stjk, ezt 5-6 percig val felstssel rjk el, fokhagymagerezdeket rtrjk. Felntjk kb. 3 l. vzzel az elre felkockzott zldsgeket, most tegyk bele.
A felsorolt fszerekkel zls szerint zestjk.
Lisztbl, tojsbl kevs vz hozzadsval galuskt ksztnk s a forrsban lv levesbe akkor szaggatjuk bele, ha mr minden alkot rsz megftt.
5-6 percig fzzk a galuskval.
Tlalskor jl felkeverjk a levest, gy minden akad a kanlba.
|