Bejgli
|
Hozzvalk:
|
1 kg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojs, 15 dkg zsr, 8 dkg cukor, 1 dkg leszt, 2 dl tej, 1/2 dkg s.
|
Elkszts:
|
A lisztet, a vajat, a zsrt s 8 dkg porcukrot elmorzsolunk. 1 dkg lesztt a tejben felfuttatjuk s a tszthoz keverjk. Hozzadunk 1 tojst s a st. Az egszet jl sszegyrjuk s hideg helyen nhny rn t (pl. jszaka) pihentetjk. Utna a tsztt 6 egyenl rszre osztjuk, vkonyra nyjtjuk s megtltjk. Feltekerjk s zsrozott tepsibe rakjuk. Tojssal megkenjk s 1/2 rn t meleg helyen tartjuk. Ezutn ismt megkenjk, de ezttal hideg helyre tesszk addig, amg a tojs meg nem szrad (megrepedezik). Mrskelten meleg stben 35-40 percig stjk.
|
|
Bigboy-art.
|
Bejgli ditltelk
|
Hozzvalk:
|
2 dl vz, 22 dkg cukor, 40 dkg di, citromhj, mazsola, kshegynyi fahj.
|
Elkszts:
|
A vzbl a cukorral szirupot fznk, majd hozzkeverjk a tbbi hozzvalt.
|
|
|
Bigboy-art.
|
Bejgli mktltelk
|
Hozzvalk:
|
2,5 dl vz, 26 dkg cukor, 40 dkg mk, citromhj, mazsola, kshegynyi fahj.
|
Elkszts:
|
A vzbl s a cukorral szirupot fznk, majd leforrzzuk vele a mkot.
|
|
Bigboy-art.
|
|