Gyümölcstorta
|
Hozzávalók:
|
A piskótához: 7 tojás, 9 dkg porcukor (a tojásfehérjékhez), 14,5 dkg liszt, csipet só, 9 dkg étkezési keményítő, 14,5 dkg porcukor (a tojássárgákhoz).
A krémhez: 2 evőkanál zselatin, 6 dl tej, 2 csomag tejszínhabpor + 3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 evőkanál kristálycukor, 3 púpos evőkanál liszt.
Az oldalára: 1 csomag tejszínhabpor.
|
Elkészítés:
|
A piskótához: a tojásfehérjéket felverjük a 9 dkg porcukorral, sóval. A tojássárgákat kikeverjük a 14,5 dkg porcukorral, majd a habot, lisztet és a keményítőt kanalanként óvatosan hozzákeverjük a tojássárga-masszához. Tortaformába öntjük, és megsütjük.
A krémhez: a 2 tojássárgát kikeverjük a cukorral, a lisztet elkeverjük a tejjel, egyenletesen, hogy ne legyen csomó benne, és ezt is hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Lassú tűzön sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett. Miután kihűlt, belekeverjük a tejszínhabot és a feloldott zselatint. Megtöltjük a piskótalapot, tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és a gyümölcslében főtt zselatinnal leöntjük. Miután megdermedt, az oldalát tejszínhabbal vonjuk be.
|
Könnyű, finom torta, ízlés szerint bármilyen gyümölccsel díszíthető.
|
Bigboy-art.
|
|