Stben slt manduls fnk.
-
elkszlet: 20 perc
-
sts: 15 perc
hozzvalk 6 fre
-
7 dkg puha margarin
-
2,25 dl langyos tej
-
50 dkg finomliszt
-
12 dkg kristlycukor
-
2 tojs
-
1 cs szrtott leszt
-
2 ek aprra vgott mandulabl vagy pisztcia
Tetejre:
-
2 ek kristlycukor
-
4 ek aprra vgott mandula vagy pisztcia
elkszts
-
A tojsokat villval egy kicsit felhabostjuk. Hozzadjuk a puha margarint.
-
A tejet meglangyostjuk, hozzadunk 2 ek cukrot s az lesztt megfuttatjuk rajta. A tojsos margarinhoz ntjk.
-
A lisztet elkeverjk a cukorral s 2 ek aprra vgott mandulval. Hozzadjuk a tojsos-leszts keverket. Jl eldolgozzuk, s gpi dagasztval kb. 10 percig dagasztjuk.
-
Letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjk.
-
Lisztezett gyrlapra bortjuk, kisujjnyi vastagsgra kinyjtjuk. Pogcsaszaggatval krket vgunk ki belle. Kzepket egy pici formval szrjuk ki. 2 stpaprral kiblelt tepsire tesszk, s meleg helyen 30 percig ismt kelesztjk.
-
Egy kevs langyos tejjel megkenjk a fnkokat, megszrjuk a cukorral s az aprra vgott mandulval.
-
Elmelegtett stben 15-20 perc alatt barnra stjk.
stsi hfok: 175 C
stsi md: hlgkeverses
|