Habos-epres lvezet.
Habos-epres lvezet Hozzvalk:
Tszthoz: 6 tojs, 6 ek porcukor, 6 ek liszt, 3 ek tej, 3 ek olaj Krmhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs epres pudingpor, 7 dl tej Habhoz: 1 cs habpor, 1 cs habfixl, 1,5 dl tej Dsztshez: csokireszelk, csokidara Elkszts: Elszr fzzk meg a 2 csomag pudingot a 7 dl tejjel. Hagyjuk kihlni, de kzben kevergessk, ne brsdjn be. Ezutn kettvlasztjuk a tojsokat, a srgjba belekeverjk a cukrot, lisztet, tejet, olajat. A fehrjt kemny habb verjk. Majd a masszt vatosan beleforgatjuk a habba, de vigyzzunk, nehogy sszetrjk. Elmelegtett stben, stpaprral blelt tepsiben kzepes lngon kszre stjk. Majd hagyjuk kihlni. A margarint a porcukorral habosra keverjk, majd belekeverjk a pudingba. Ajnlatos botmixert hasznlni, gy biztos krmes lesz. A piskta ha kihlt vzszintesen kettvgjuk s beletltjk a pudingos krmet. A 1,5 dl tejet, a habport s a habfixlt egy tlba ntjk kemny habb verjk s a piskta tetejre kenjk. A sti tetejt csokidarval dsztjk. Pr rra htbe tesszk s hagyjuk megdermedni.
|