Rizses hs.
Hozzvalk:
4 szemlyre: 70 dkg szeletelt sertshs (pl. comb), 35 dkg rizs, 4 dl vz, 3 kis dobozos tejfl (20%-os), fszerek, s, bors, chilis fszerkeverk, oregn, 1 kzepes fej vrshagyma, olaj a tepsi kikenshez, sajt zls szerint
A hsszeleteket szom, borsozom, megszrm chilis fszerkeverkkel, majd egyenknt kiklopfolom. A tepsi aljt olajjal vkonyan megkenem. A hagymt karikra vgom s kirakom vele a tepsi aljt. Ezutn a rizs kerl bele, egyenletesen szttertem (nem kell elfzni!). Szrok r kevs st, majorannt, majd vatosan rntm a vizet. A kiklopfolt hsszeleteket rpakolom. A tejflket kikeverem sval, borssal s kevs oregnval, ezt kveten rntm gy, hogy minden rszre jusson. Aluflival befedem a tepsi tetejt s
185º C-on 30 percig stm. Utna leveszem az aluflit, s mg tovbbi 10-12 percre visszateszem a stbe (vagyis kb. 40 percig sl!) A reszelt sajtot a vgn ill. az aluflia eltvoltsakor is rszrhatjuk.
J tvgyat!
|