Napsugr torta
Hozzvalk a tszthoz: 12.5 dkg puha vaj, 12.5 dkg cukor, 1 vanliscukor--> Ezt robotgppel a legmagasabb fokozaton simra, habosra keverjk. Adunk hozz egy csipet st, s egyenknt belekevernk 2 tojst /mindegyiket kb. 1/2 percig keverjk/--> Ezutn beleszitlunk 12.5 dkg finomlisztet, 1 csapott tk. stport. Egyenletes masszv keverjk. A tsztt stpaprral blelt, kb. 28 cm. tmrj kapcsos tortaformba simtjuk. 175-200 C-on, 25-30 perc alatt vilgosra stjk. Rcsra tesszk hlni, majd lapsban vatosan flbevgjuk.
A krmhez: 2 kk. Zselatint kevs langyos vzben megztatjuk, felmelegtjk, hogy elolvadjon. 2 tojs srgjt 1 nagy citrom kifacsart, tszrt levvel, 12 dkg cukorral, 1 vanliscukorral, krmesre kevernk.---> Ehhez hozzkevernk, 1/2 kg. tehntrt, a citrom reszelt hjjt, a felolvadt zselatint.--->2-3 dl Hulalt kemny
habb vernk. A kt megmaradt tojs fehrjt szintn kemny habb verjk, s kln-kln a kt habot vatosan a trs masszhoz hozzkeverjk gy, hogy NE trjn ssze.
A torta sszelltsa: Az egyik tortalapot visszatesszk a kapcsos tortaformba, visszapattintjuk kr a karimt. Belesimtjuk a trkrmet. A fels tortalapot 16 szeletre vgjuk, egyenknt a trra rakosgatjuk. Htbe tesszk dermeszteni. 2-3 ra mlva a tortt porcukorral meghintjk, aszalt papajval, citrom gerezdekkel, vagy habrzsval dsztjk.
|