Töltött gomba
Hozzávalók: személyenként 4 nagyobb csiperke gomba, 1 vöröshagyma, 1 csokor petruska, 3 ek. Olaj, só, bors, 5 dkg vaj v. Margarin, 450 gr. tejföl, 20 dkg reszelt trapista sajt, 1 tojás, 2-3 ek. Zsemlemorzsa.
A gombát NE pucold meg, csak mosd meg, törd ki a szárát, majd a hagymával vágd nagyon apróra. Hevítsd fel AZ olajat, párold üvegesre előbb a hagymát, majd AZ apróra vágott gopmbát. Sózd, borsozd meg, majd szórd rá AZ előzőleg felaprított petruskát, önts alá egy korty vizet. Pirítsd egy pár percig. Húzd Le a tűzről, hagyd egy picit hűlni. Ha kihült üsd bele a tojást, keverd el. Tégy bele annyi zsemlemorzsát és 1-2 ek. tejfölt, hogy krémes masszát kapj. Ha kell, sózz még utána egy csöppet. Ezzel a töltelék kész. A gombafejeket tedd jénai tálba, morzsolj köré vajat. Töltsd a masszát a gomba üregeibe, tégy rá vastagon tejfölt, hintsd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, süsd pirosra, ez kb. 45 perc.
Párolt rizzsel fenséges eledel!
|